Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

vineri, 10 februarie 2012

Tutorial Inel "Spirale"





     De foarte mult timp doresc sa reusesc sa realizez si tutoriale la bijuteriile mele...in sfarsit ma reusit sa incep... se stie doar ca inceputul este cel mai greu.... deci , am trecut peste acest hop si iata primul meu tutorial... trebuie insa sa-mi spuneti neaparat parerea d-voastra....ca sa stiu daca mai continui sau nu....



 Deci, sa incepem....



Materiale necesare:
- sarma de 0,4 mm - 1,5 metri
- sarma de 1 mm    -  0,3 metri;
- clesti;
- ring mandrel;
- pietre semipretioase sau margele






 

  Se taie sarma de 1 mm in doua parti egale  le asezam paralel, dupa care localizam jumatatea sarmelor, acesta fiind locul de unde vom incepe lucrul.
    Din locul stabilit anterior incepem sa infasuram sarma de 0,4 mm pe una din cele doua sarme de 1 mm, la alegere. Dupa ce am infasurat de 3 ori sarma de 0,4 mm , trecem la urmatoarea sarma  de 1 mm , unde infasuram tot de 3 ori. revenim apoi la sarma initiala, apoi continuam pasii.
    
  Dupa ce am repetat operatiunea de 4- 5 ori, ne oprim. Cele doua sarma de 1 mm, le indepartam in mod egal una de cealalta in mod egal, dupa care repetam lucrul cu sarma de 0,4 mm  . Lucram in acest mod pana   aproape de capatul sarmelor de 1 mm. Incheiem lucrul cand mai raman aproximativ 1-1,5 cm de sarma de 1 mm. Taiem sarma de 0,4 mm si finisam taierea , astfel incat sa nu ne agatam in capatul sarmei subtiri.
  

 
   Acum  ne intoarcem la locul unde am inceput  si din nou incepem sa infasuram sarma de 0,4 mm , asa cum am procedat la prima parte a inelului.




 
            Dupa ce repetam operatia de 4-5 ori, ne oprim, sin indepartam o sarma de 1mm de cealalta, iar cealalta sarma o pastram in aceeasi pozitie. Reluam lucrul ca la prima parte a inelului, pana cand ajungem la 1 sau 1,5 cm de capetele sarmelor de 1 mm. Vom observa ca , pe masura ce inaintam cu lucrul, prima parte a inelului va avea forma unui triunghi cu doua  laturi egale, iar cea de-a doua parte va avea forma unui triunghi dreptunghic, cu laturile inegale.
   Trebuie sa avem grija ca cele doua parti sa fie egale ca lungime.
                                              
      Incheiem lucrul ca la prima parte a inelului, apoi taiem capatele sarmelor de 1 mm astfel incat sa ramana libere cate 0,5 cm.



 
     Indoim lucrul realizat pana acum pe un ring mandrel, avand grija ca locul de unde am inceput sa fie la centru.
     Indoim capetele sarmelor de 1 mm , spre exterior astfel iuncat sa formam un mic inel. Treptat, cu ajutorul clestelui cu varfuri rotunde, indoim, tot catre exterior cate o parte, putin cate putin, pana se va forma o spirala.



 
           La a doua parte a inelului, pe masura ce formam spirala, tragem un pic catre partea unde am indoit sarma, astfel incat spirala va fi inegala.

 
     In etapa urmatoare, luam inelul aproape format si-l ajustam pe ring mandrel, dandu-i forma dorita, putand sa ajustam si forma , dar si pozitia spiralelor. Cele doua spirale formate trebuie sa fie apropiate, pe partea de sus a inelului.



 
Dupa ce am ajustat forma inelului, cu o sarma de 0,4 mm atasam pietrele la capetele spiralelor: putem atasa 2,3 sau chiar 4 pietre, dar de dimensiuni care sa fie apropiate de cele ale spiralelor. Dupa ce am atasat pietrele, mai ajustam inelul pe ring mandrel, dandu-i forma finala.



 
     Cu aceasta ultima etapa am incheiat inelul, care este gata pentru a impodobi mainile d-voastra.



 
       Astept rezultatele  muncii d-voastra si comentarii despre acest tutorial.

               Mult succes!

4 comentarii:

  1. Felicitari din suflet! daca ai sti de cand ma tot gandesc si eu sa fac tutoriale, dar nicicum nu gasesc timpul necesar! e super ideea cu aceste indicatii si acum incep si eu sa ma lamuresc cum faci! mai astept tutoriale.....

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc mult... tot din cauza timpului nu am postat pana acum tutoriale , dar sper sa mai realizez, cel putin periodic...

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitări! Și eu sunt foarte încântată că ai decis să postezi și tutoriale. Chiar dacă experiența mea în wire wrapping nu este foarte vastă, apreciez orice tutorial nou cu această tehnică.

    Mult spor în continuare!

    RăspundețiȘtergere